Kæmpe fund af lithium i Indien er godt nyt for teknologien og klimaet

Jammu og Kashmir er Indiens nordligste delstat

Indien har fundet enorme reserver af lithium i Jammu og Kashmir. Så meget som 5,9 millioner tons lithium kunne findes der, skriver Good News Network.

Ifølge BBC vil Indiens store nye fund booste håbet for elektriske køretøjer yderligere, og dermed reducere udledningen af CO2.

Lithium er et sjældent mineral, der er meget reaktivt, let og kan lagre store mængder energi i et kompakt rum, hvilket gør det til det ideelle materiale til brug i batterier.

Opdagelsen vil pludselig placere Indiens reserver som de femtestørste på jorden. Samlet set er de kendte ressourcer i hele verden pt. på omkring 98 millioner tons.

Bolivia der har verdens største kendte reserve på 21 millioner tons lithium har netop indgået en milliardaftale med Kina om udvindingen.

Lithium er en af ​​verdens mest kritiske knappe ressourcer. Det bruges til genopladelige batterier, der findes både i smartphones, tablets, computere og elektriske køretøjer.

Succesen for elbiler er afhængig af lithium

Indien har på det seneste søgt efter at styrke sit udbud af vigtige mineraler, herunder lithium, som vil være afgørende for at fremme landets planer for elektriske køretøjer. (Reuters)

Mange lande, herunder ikke mindst Indien lider under voldsom luftforurening og søger at udskifte meget af deres fossile bilpark til en elektrisk af hensyn til CO2 udledningen – lithium er nøglen til dette projekt

Kritikere af elbiler har peget på verdens begrænsede mængde lithium som en fremtidig hindring for masseproduktion af elbiler, især hvis omfattende batteri genanvendelse for at genvinde eksisterende lithium ikke finder sted.

Hvis indiske minearbejdere kan bringe forsyningen af lithium online hurtigt nok, kan chancen for hurtig acceleration i batteriproduktionen, der er nødvendig for at opfylde mange nationers elektrificeringsmål, være mulig; ikke mindst fordi mere udbud betyder lavere priser, hvilket giver flere forbrugere råd til elbiler.

Udvindingen af lithium er desværre som meget andet minedrift ikke særligt miljøvenligt, da det bl.a. kræver store mængder vand.

Mineprojekter har miljøomkostninger, men er ifølge Verdensbanken nødvendige for at nå de globale klimamål inden 2050, hvilket peger på en vanskelig balance, der kræves for energiproduktion, ikke kun for Indien, men for hele verden.

 

Kilder: BBC, businessinsider.com, goodnewsnetwork.org, The Independent.