Verdens sundeste koralrev har fået udvidet sit areal med 200 procent

Mange af de smukke koralrev i havene er truede og døende

Et af de sundeste koralrev i verden har nu fået tredoblet sit fredede område af den amerikanske regering.

Flower Garden Banks National Marine Sanctuary er det største koralrev i den Mexicanske Golf, og har langt om længe fået godkendt en udvidelse. Det sker blandt andet takket være marineforskere og den amerikanske administration.

Modsat mange andre koralrev i verden, der er blegede og nogle steder døde, har koralrevene beliggende ud fra kysten ved Texas og Louisiana, bevaret sin farvestrålende sundhed.

“De er specielle, fordi de forbliver sunde,” sagde Dr. Tom Bright fra Texas A&M University, kendt som “faren” til koralrevet Flower Garden Banks. (goodnewsnetwork.org)

“Koraldækningen her er højere nu end da vi begyndte at studere dem i 1970’erne og 1980’erne.”

Udvidelesen af det fredede marine område har været 30 år undervejs, og er altså nu endelig blevet officielt godkendt af den amerikanske regering.

Forud er der foregået intensiv forskning af marinelivet ved Flower Garden Banks, og ikke mindst Tom Bright har stor del af æren for fredningen.

Oliekatastrofen i 2010 i den mexicanske Golf

Det betyder blandt andet, at bundgarnsfiskeri og olie- og gas udvinding nu er forbudt i området.

Ud over et utal af farvestrålende koraller og fisk huser revet også havskildpadder og de op til 9 meter brede kæmpe djævlerokker.

“Tilføjelsen af ​​disse for økosystemet vigtige koralrev vil beskytte de levesteder, der bidrager til Amerikas blå økonomi og øge den økologiske modstandsdygtighed i en stor del af Mexico golfens blomstrende rekreation, turisme og kommercielt fiskeri,” udtalte tidligere flådeadmiral Tim Gallaudet, ph.d., og viceadministrator ved National Oceanic and Atmospheric Administration.

Fredningen af området er af stor betydning, da man kun skal tilbage til 2010, hvor der skete et kæmpe olieudslip i den mexikanske golf som følge af olieboringer i området. Et af de største olieudslip i amerikansk historie, der startede med at olieboreplatformen Deepwater Horizon eksploderede og sank.

Efterfølgende har både forskere, miljøorganisationer og ansatte i den amerikanske administration arbejdet målrettet på den udvidede fredning, der nu endelig er trådt i kraft.

Se evt. nedenstående video om udvidelsen af Flower Garden Banks National Marine Sanctuary:

 

Relaterede artikler:

Gode klimanyheder at store flokke af blåhvaler vender tilbage til Antarktis

Dybhavet kan være en del af løsningen på klimakrisen og har hidtil uanede fiskebestande

“Som en UFO”: Verdens længste dyr opdaget i dybhavet

Vidunderplante opsuger 35 gange mere CO2 end træer og plantes nu i millionvis – under vandet

 

 

Kilder: National Oceanic and Atmospheric Administration, goodnewsnetwork.org, newsbreak.com, wikipedia.org, britannica.com, flowergarden.noaa.gov.