Danmark har næsten ubemærket fået verdens stærkeste klimalov ifølge BBC

De store klimastrejker fik ifølge BBC klimaet øverst på dagsordenen

Lige inden Folketinget gik på sommerferie vedtog et meget bredt politisk flertal (95 procent) en klimalov.

Ifølge BBC er det verdens stærkeste klimalov, hvilket er gået lidt under radaren herhjemme.

”… one of the strongest laws of its kind in the world …” (BBC World News)

Danske medier har hidtil fokuseret på problemerne ved den nye lov, men får man kigget nærmere efter har den nye klimalov en masse styrker som åbenbart imponerer udlandet – og med god grund.

Det er blandt andet dens robusthed overfor regeringsskifter i fremtiden; alle fremtidige regeringer er forpligtet til at opfylde målsætningerne i klimaloven, eller træde tilbage som regering.

Det betyder blandt også, at erhvervslivet bedre kan satse på den grønne omstilling med nye teknologier. Det er ganske enkelt godt for langsigtede investeringer, når man kan regne med, at den nye kurs vil forsætte uanset et regeringsskifte.

En andet vigtigt element BBC fremhæver er: ” … Danmarks nye lovs evidensbaserede tilgang … loven er baseret på videnskaben om, hvad der skal gøres, – ikke hvad der anses for at være muligt at gøre lige nu med de nuværende teknologier.”

Klimaloven gør igen Danmark til foregangsland

Dette er også med til at fremtidssikre loven, da nye teknologier, der fremmer blandt andet bæredygtig energi, stormer frem overalt i verden i disse år.

Danmark forpligter sig med den nye lov til at reducere CO2-udslippet med 70 procent inden 2030, målt ud fra niveauet i 1990érne.

Dette juridisk bindende videnskabs baserede mål er rygraden i den nye lov.

Danmark har Indtil videre kun nået et 35 procents fald i CO-udslip, så der ligger meget arbejde forude i løbet af de næste 10 år,  – herunder en øjeblikkelig indsats for at reducere emissionerne nu, og støtte til udvikling af de værktøjer, der er nødvendige for at opnå større CO2-reduktioner mod slutningen af 2020’erne. (BBC)

Loven er med andre ord bindende uanset om man pt. ikke har alle svarene, eller teknologierne til at nå målene.

Klimaloven sigter også mod nul CO2 udslip inden 2050.

Så selvom Danmarks nye klimalov, midt under coronakrise og sommerferie, er gået lidt under radaren herhjemme, så ser det rent faktisk ud til, at Danmark igen er kommet i absolut front, når det gælder klima. Ifølge BBC og andre er Danmark igen et foregangsland på klimaområdet, og vil inspirere og påvirke resten af verden.

 

Relaterede artikler:

Nyt kæmpebatteri kan rumme strøm til 200.000 husstande: Gennembrud for lagring af bæredygtig energi

Det er verdens største flydende luft batteri, og vil få en kapacitet omkring dobbelt så stort som verdens største kemiske batteri, Tesla batteriet i Syd-Australien…

Læs resten af …

 

Sæt gang i økonomien med større fokus på grøn omstilling siger eksperter

Dansk økonomi vil få brug for en gevaldig konjunkturpolitisk stimulering for at komme sig over coronakrisens følgevirkninger – og her er den grønne omstilling en nøglefaktor ifølge eksperter…

Læs resten af …

 

 

Kilder: BBC og zetland.dk.