Efteråret den årstid vi elsker mest og her er grundene

Sjovt nok topper vores sexdrive om efteråret

Klimaet spiller unægteligt ind på vores velbefindende og trivsel.

Overraskende nok er efteråret den årstid flest elsker, og det er der flere ret præcise grunde til som vi har listet 7 af i denne artikel.

  1. Både mænds og kvinders sexdrive er størst om efteråret.

Flere studier har vist, at efteråret er den årstid, hvor vores testosteron niveau er på sit højeste. Testosteron er både hos mænd og kvinder nært forbundet med vores sexdrive. En teori går på, at mennesker, som visse dyrearter, har en efterårs-parringssæson.

Juli og august er ifølge Danmarks Statistik de måneder, hvor der bliver født flest børn, og det passer tidsmæssigt med et undfangelses tidspunkt i efteråret.

Et studie på Facebook viser, at flere singler ændrer deres status fra ‘single’ til ‘i et forhold’ om efteråret end på nogle andre tidspunkter af året.

Der er dog flere andre gode grunde til at efteråret er så populært.

Efteråret er et langsomt udfoldende kunstværk

En amerikansk undersøgelse viste, at for hele 56 procent af befolkningen er efteråret den årstid de holder mest af.  Blandt andet af nedenstående årsager, hvor der også er den del overlap med danske undersøgelser.

2. At betragte skiftet af farverne i naturen: Man kommer ikke uden om, at naturens udfoldelse af farver er et fascinerende kunstværk i langsom bevægelse. Efterårets blade refereres ofte til som “beautiful decay”; det smukke forfald.

Derudover viser både danske og amerikanske undersøgelser, at nedenstående er vægtige grunde til at elske efteråret.

3. At mærke kulden i luften er tilsyneladende for mange behageligt og stimulerende.

4. At drikke varm kakao med flødeskum.

5. Det begynder at blive tidligt mørkt, og det giver anledning til at tænde stearinlys hjemme. Stearinlys er for mange tæt forbundet med en hyggelig stemning.

Stearinlys og hygge hører sammen

6. Hygge er for udlandet tilsyneladende et dansk begreb, men de fleste kan nok forholde sig til, at det er ret hyggeligt at flade ud på sofaen i mørket og evt. se gode film og serier.

7. Lytte til lyden af regnen på taget og vinduerne.

Der er for mange endnu flere grunde til at efteråret er en dejlig årstid. Det være sig at det er store biograftid, det perfekte tidspunkt at starte vinterbadning, tage på wellness ophold, læse gode bøger, bage kager osv, osv.

Efteråret er forbundet med meget nydelse, og man har samtidig mere tid til at nyde tingene. Man bliver mindre travl, og det tidlige mørke inviterer til at drosle ned, hvilket mange ser frem til ovenpå forårets og sommerens høje aktivitetsniveau.

Efteråret er nok forbundet med altings død, men samtidig er det også altings genfødsel.