27 gange mere effektivt for klimaet end at spise vegansk og droppe flyvning tilsammen: Bæredygtig investering af din pension

Pensionsopsparinger udgør et kæmpe klima parameter

Vores pensionsopsparinger spiller en langt større rolle for klimaet end de fleste er klar over.

Ændring af spisevaner, transportformer og ens el- og varmeforbrug er selvfølgelig vigtige områder.

Men hvis man skal trykke på speederen, hvor det virkelig batter, har de fleste faktisk mulighed for at sikre sig, at ens pensionsopsparing er investeret bæredygtigt; det vil sige at den ikke indeholder investeringer i fossile brændstoffer, kryptovaluta og andre områder der skader klimaet.

Den britiske forbruger organisation ”Make My Money Matter” vurderer, at hvis man investerer sin pension mere bæredygtigt er det op mod 27 gange mere effektivt end at spise vegansk og droppe flyvning tilsammen.

Det bedste af det hele er, at man ved at investere i grønne bæredygtige virksomheder samtidig er med til at fremtidssikre sine penge.

Grøn energi og grønne investeringer spås til at blive de helt store vindere på den lange bane. Fossile brændstoffer på den anden side går kun nedad fra nu af ifølge alle eksperter.

“For en gennemsnitlig opsparing på 600.000 kr. er der investeret i fossile brændstoffer svarende til 37 tons CO2, eller hvad der svarer til udledningen fra 24 biler om året. Det kan godt undgås” fortæller Karsten Korreborg fra investering og pension i Merkur Andelskasse. (energiforumdanmark.dk)

OECD konkluderer i en rapport, at pensionsselskabernes enorme formuer udgør en afgørende brik i den grønne omstilling.

Danskernes samlede pensionsformue udgør mere end 4000 milliarder kroner og har en enorm vægt og magt til at ændre, hvad vej investeringer og samfundet skal gå – og hvor hurtigt.

Det samme gælder faktisk de enorme beløb danskerne har stående på bankkonti til enten nul rente og i mange tilfælde negativ rente.

Grønne investeringer er en fremtidssikret god forretning

En anden fordel i processen med at sikre sig, at ens pensionsopsparing er bæredygtigt investeret er, at mange opdager at nogle af deres pensionsopsparinger ganske enkelt bliver ædt op af gebyrer, og pengene derfor bør flyttes til anden ordning.

Man kan få et hurtigt overblik over sine pensioner ved at logge på pensionsinfo.dk med NemID.

Herefter kan man begynde at undersøge, hvordan ens pensionsselskab rent faktisk investerer.

Man kan desværre ikke altid bare tage de forskellige pensionsselskabers udsagn om, hvor bæredygtige de er for gode varer; der foregår en del ”greenwashing”, hvor pensionsselskaber og banker forsøger at fremstå som mere grønne end de i virkeligheden er. (zetland.dk)

For at få en uafhængig vurdering af, hvor grønt ens pensionsselskab er, kan man evt. læse Verdensnaturfondens evaluering af de danske pensionskasser.

Det er dog ikke alle pensionskasser, der er med på den liste, som for eksempel Matter Pension, der påstår at man med en pension hos dem på 400.000 kr. vil kunne undgå et årligt udslip på 50 tons CO2 i forhold til et gennemsnitligt dansk pensionsselskab.

Pensionsselskaberne er fuldt ud klar over det øgede fokus, der er på dem for at få grønnere investeringer. Det har også i højere grad medført, at mange kunder nu selv kan gå ind og skrue på deres pensionsopsparing i en mere bæredygtig og ansvarlig retning.

Store internationale investorer som BlackRock og Aviva Investors er for længst er gået i gang med at rydde op i deres investeringer i fossil energi, og stille krav om bæredygtighed og ansvarlighed til de virksomheder de kontrollerer. Det gør de bestemt ikke kun af idealisme, men også for at fremtidssikre deres penge.

Man kommer ikke uden om, at der kan ligge lidt arbejde i at skabe sig et overblik og handle på det. Til gengæld er belønningen enorm pr time man bruger, og man vil samtidig med god samvittighed kunne sige, at man i den grad gør noget for klimaet, hvor det for alvor rykker ved tingene.

 

Relaterede artikler:

Verdens største olieselskab styrtdykker: Exxon Mobiles fald fra Dow Jones markerer en milepæl

Exxon Mobile, der bare for få år siden var verdens mest værdifulde selskab er styrtdykket i kølvandet på klimakrisen og de grønne energiformers fremmarch.

Læs resten af …

 

Nu kommer de store investorer på banen for at redde klimaet og dem selv

Store investorer verden over er i gang med at vise muskelstyrke, når det gælder virkeligt vægtige klimatiltag.

Og de gør det ikke kun for deres børns blå øjnes skyld, men i lige så høj grad for at …

 

Verdens største investeringsselskab vil nu prioritere klimaet først: 48 billioner kr. står bag BlackRock

BlackRock, verdens største investor, har meldt ud, at de 48 billioner kroner selskabet administrerer skal sættes bag den globale klimaindsats…

Læs resten af …

 

 

 

Kilder: Zetland.dk, positive.news, energiforumdanmark.dk, oecd.org, csr.dk.