CO2 negativt raketbrændstof: Ny teknologi kan trække CO2 ud af luften og konvertere det til raketbrændstof

CO2 negativt raketbrændstof til de nye rumprogrammer

Ny amerikansk teknologi kan trække CO2 ud af luften og konvertere det til miljøvenligt raketbrændstof.

Man hører ofte om CO2 neutralt brændstof som eksempelvis brintbrændstof.

Nu har et nystartet højteknologisk firma, Air Company, taget skridtet videre og opfundet et CO2 negativt raketbrændstof.

”Vores teknologi har evnen til at omdanne CO2, både fra Mars-atmosfæren og fra luften på jorden, til brændstof til raketmotorer.” Udtaler Dr. Stafford Sheehan til Forbes Magazine.

Virksomheden har vundet priser fra NASA for sin CO2 konverteringsteknologi.

Air Company brugte i første omgang teknologien til at lave CO2 neutral vodka og håndsprit.

Virksomheden fokuserer nu deres teknologi på at konvertere luftforurening til et miljøvenligt raketbrændstof rapporterer Good News Network.

”Vi opdagede, at vi kan fremstille brændstof meget effektivt ved et tilfælde,” fortæller elektrokemiker og Air Company medstifter Dr. Stafford Sheehan til Fast Company.

“Vi kørte vores systemer ved højere temperaturer end normalt, under nogle forhold, som vi typisk ikke gør, og fandt ud af, at vi meget effektivt kunne fremstille disse brændstofmolekyler.”

Billede: Air Company

Teknologien kan også bruges til at fremstille kulstofneutralt brændstof til anden transport såsom såsom skibe, men virksomheden er primært fokuseret på raketbrændstof.

Store virksomheder som SpaceX (Elon Musk) og Blue Origin (Jeff Bezos) er optaget af at finde nye brændstoffer til deres rumprogrammer. NASA og USA har desuden store planer om at vende tilbage til månen og oprette permanente baser.

Vi vil fremover se langt mere rumflyvning, bl.a. med Elon Musks SpaceX raketter til rumstationer, og Musks ambitiøse Mars rumprogram der sigter på at have første afgang allerede i 2024.

Ved at fremstille flydende metan – det brændstof, der bruges af nye raketter såsom Starship (SpaceX) – fra opfanget CO2 , vil netto CO2 udledningen for hver rumflyvning blive elimineret.

Brændstoffet løser også en anden udfordring: Antages det, at Elon Musks genanvendelige raketter når til Mars, skal de også tanke op til flyvningen hjem, og det nye brændstof fra Air Company kan fremstilles ved hjælp af det, der findes på planeten.

“Der er vand på Mars ” udtaler Sheehan. ”Det er frossent, men du kan frigøre det, hvis du har nok energi til det, og du har energi i form af solenergi. Og du har en overflod af kuldioxid, fordi atmosfæren er 95% CO2.”

“Vi har opnået det, og vi har undersøgt i dybden, hvordan det fungerer,” udtaler Stafford Sheehan. Vi har taget den viden, som vi har samlet fra vores første anlæg, og designer derefter en måde, hvorpå det kan skaleres op til brug på Mars også.” (fastcompany.com)

 

Relaterede artikler:

Fremtiden for flyrejser lysner: Nyt CO2 neutralt brændstof og elektriske fly

Nye landvindinger indenfor CO2-neutralt jetbrændstof og en kombination af hybridfly og elektriske fly kan snart ændre flyskam til god samvittighed

Læs resten af …

 

Verdens største grønne brintanlæg vil snart forvandle Californiens affald til ultra-billigt brændstof

Hvis man kan huske Back to the Future filmene, kan man måske huske, hvordan “Doc” Brown får brændstof på bilen ved at fylde affald i tanken. Det er i princippet det som den nye Californiske fabrik kommer til at gøre snart…

 

USA på vej tilbage til månen: Månebase Alpha og Starwars måske snart en realitet

NASA sætter fart i planer om at tage tilbage til månen, og denne gang vil de ikke nøjes med at plante et flag og efterlade fodaftryk….

 

 

 

Kilder: Fast Company, forbes.com, goodnesnetwork.org.