Frankrig og Tyskland vil investere milliarder i CO2-neutralt brændstof og Ørsted viser vejen

Frankrigs finansminister, Bruno Le Maire

De to største økonomier i Europa investerer nu milliardbeløb i grønt brintbrændstof som led i de to landes massive stimulus pakker, der skal genoprette økonomien efter covid-19.

For nyligt afslørede den franske finansminister Bruno Le Maire, at næsten en tredjedel af Frankrigs coronavirus genopretningspakke på 750 mia. kr. vil blive brugt på grønne energipolitikker. Heraf skal de 52 milliarder gå til udvikling af CO2-neutralt brint til transport og den industrielle sektor inden 2030. (climatechangenews.com)

Tyskland afslørede sin nationale brintstrategi tilbage i juni. Landet har øremærket  knap 75 milliarder kr. til udvidelse af brintproduktionen som en del af en økonomisk stimuleringspakke på næsten 1000 mia. kr.

EU anslår, at rent brint i 2050 kan dække 24% af verdens energibehov.

CO2-neutralt brint produceres ved elektrolyse. Det kan være elektricitet fra vedvarende energikilder eller atomkraft og bruges til at opdele vand i brint og ilt.

Brintbrændstof forventes at spille en afgørende rolle i den globale overgang til nul CO2-udledning, især som en løsning til stål- og søfartsindustrien, skriver Det Internationale Energiagentur (IEA) i en rapport, der blev offentliggjort i denne måned.

Frankrig sigter mod at installere en kapacitet på 6,5 gigawatt i grøn brintproduktions inden 2030 og begynder at bygge elektrolysefabrikker i 2021. (climatechangenews.com)

 

Ørsted viser vejen med kæmpe brintbrændstoffabrik i Danmark

Verdens største grønne brintbrændstoffabrik er planlagt i Danmark

Verdens største offshore vindmøllevirksomhed, danske Ørsted har i samarbejde med blandt andre Mærsk og Københavns Lufthavn planlagt at lave verdens største brintbrændstoffabrik ved Avedøre Holme.

Det er planen, at man indenfor det næste årti vil forsyne lastbiler, fly, og skibe med grøn brint.

Projektet er et led i et usædvanligt samarbejde i erhvervslivet for at sikre, at Danmark kan nå sin målsætning om at reducere CO2 med 70 procent inden 2030. (Berlingske)

Det planlagte brintkraftværk vil blive det største af sin art i verden med kapacitet til at producere 250.000 tons bæredygtige brændstoffer, som på verdensplan vil kunne erstatte omkring 30 procent af de fossile brændstoffer.

Ørsted blev tidligere i år kåret som verdens mest bæredygtige virksomhed.

 

Relaterede artikler:

Nyt kæmpebatteri kan rumme strøm til 200.000 husstande: Gennembrud for lagring af bæredygtig energi

Det er verdens største flydende luft batteri, og vil få en kapacitet omkring dobbelt så stort som verdens største kemiske batteri, Tesla batteriet i Syd-Australien…

 

 

Økonomiske vismænd: Sæt gang i økonomien med større fokus på grøn omstilling

Dansk økonomi vil få brug for en gevaldig konjunkturpolitisk stimulering for at komme sig over coronakrisens følgevirkninger – og her er den grønne omstilling en nøglefaktor ifølge eksperter…

 

 

Verdens største grønne brintanlæg vil snart forvandle Californiens affald til ultra-billigt brændstof

Hvis man kan huske Back to the Future filmene, kan man måske huske, hvordan “Doc” Brown får brændstof på bilen ved at fylde affald i tanken. Det er i princippet det som den nye Californiske fabrik kommer til at gøre snart…

 

Hvis man tror staten mangler penge ovenpå coronakrisen er der en overraskelse på vej

Det er for mange et overraskende og opløftende faktum, at Danmarks økonomi er misundelsesværdig kernesund, selv ovenpå coronakrisen. Det giver nogle oplagte muligheder for en omfattende og lukrativ grøn genstart af økonomien ifølge erhvervslivet og eksperter…

 

 

Fremtiden for flyrejser lysner: Nyt CO2 neutralt brændstof og elektriske fly

Nye landvindinger indenfor CO2-neutralt jetbrændstof og en kombination af hybridfly og elektriske fly kan snart ændre flyskam til god samvittighed

Læs resten af …

Kilder: Climatechangenews.com, European Commision, Berlingske, nyhedscentrum.dk, energiwatch.dk, iea.org.

 

Læs mere og få ny frisk Viden Om Klima så du altid er opdateret.