EU laver nye høje klimamål der får Kina til endelig at følge efter

EU rykker markant på klimamål og presser Kina med

EU har fået markant højere klimamål som for nyligt blev annonceret af kommissionsformand Ursula von der Leyen i hendes “state of the union” tale.

Målet skal sættes op til en 55 procents reduktion af CO2 inden 2030. Før var målet 40 procent inden 2030 i forhold til niveauet i 1990erne.

”… der skal et skrappere klimamål til, hvis klimaforandringerne ikke skal løbe løbsk”, udtaler von der Leyen. Og det skal nås ved eksempelvis at installere én million ladestandere til elbiler rundt om på kontinentet, forbedre energirenoveringerne af huse og lejligheder og fjerne landenes afhængighed af kul. (dr.dk)

Dette 2030-mål er ambitiøst, men det er opnåeligt, og det vil være til fordel for Europa. Vi kan gøre det, udtalte Ursula von der Leyen i sin state of the union tale.

“Vi har en vision, vi har en plan og vi har finansiering – Nu er det tid til at komme igang”.

Tilbage i juli måned blev man ved et EU topmøde enige om at bruge 3270 milliarder kr. over de næste 7 år på grønne omstillinger.

 

Kina rykker i kølvandet på EU

Hvad der er mindst ligeså interessant er, at Kina nu også ser ud til at rykke sig markant i sine klimamål.

Ursula von der Leyen i sin state of the union tale

Efter et virtuelt topmøde med EU er der nu kommet udmeldinger fra Kina om, at landet vil være klimaneutralt i 2060.

Kina vil med andre ord bidrage mere efter pres fra EU, der planlægger at lægge klimatold på varer fra lande, der ikke lever op til klimakravene. (climatechangenews.com)

Et træk der også er en del af den amerikanske præsidentkandidat Joe Bidens ambitiøse klimaplan.

De nye toner fra Kina vækker begejstring blandt klimaforkæmpere. Kina er den største CO2-udleder i verden, og det er afgørende at få landet med, hvis klimaindsatsen skal lykkes.

“Kina er villig til at bidrage mere, og vi overvejer og undersøger nu en langsigtet vision for klimaforandringer fra midten af ​​århundredet, herunder emner som kuldioxidemissioner og CO2 neutralitet,” sagde talsmand for udenrigsministeriet Wang Wenbin på en presse konference.

Ifølge den kinesiske talsmand, Xie Zhenhua har Kina nået sine egne klimamål reduktioner for 2020 tre år før tid og sigter nu også efter at opgradere deres 2030 mål.

Kina er i forvejen en af de lande i verden, der er længst fremme med at bygge gigantiske solcelleanlæg, og med udsigt til at store økonomier som EU og USA vil etablere klimarelaterede handelshindringer kan “Riget i Midten” gå hen og overraske positivt på klimapolitikken. Om ikke for andre så for landets egen skyld.

 

Relaterede artikler:

Joe Biden klar med historisk ambitiøs klimaplan for USA efter valget

Joe Biden, der i alle meningsmålinger står til at vinde amerikanske valg med stor margin, er klar med en klimaplan, der kan få stor betydning ikke bare i USA, men i resten af verden…

Læs resten af …

 

Har Danmark næsten ubemærket fået verdens stærkeste klimalov?

Ifølge BBC har Danmark fået verdens stærkeste klimalov, hvilket er gået lidt under radaren herhjemme.

”… one of the strongest laws of its kind in the world …” (BBC World News)

Læs resten af …

 

 

Kilder: dr.dk, climatechangenews.com, jp.dk.