Ifølge ny analyse ligger Danmark i toppen af lande der er godt rustet til tiden efter pandemien

Ifølge WEF står Danmark stærkt efter pandemien

Danmark ligger i top over økonomier der vil komme styrket ud af coronakrisen.

Ifølge en helt ny rapport fra World Economic Forum (WEF) ligger Danmark i top som en af de lande, der er godt rustet i tiden efter covid-19.

The Global Competitiveness Report er en årlig måling af landenes indbyrdes konkurrenceevne.

Det er blandt andet Danmarks robuste sociale sikkerhedsnet, stabile økonomi og et omstillingsparat arbejdsmarked der gør forskellen.

Derudover fremhæves det, at Danmark har ”stærke offentlige institutioner med tillid i befolkningen. Og et land, hvor den digitale og energimæssige infrastruktur er i front”.

”Danmark er godt positioneret til ikke alene at klare sig økonomisk fornuftigt igennem Corona-krisen, men også til at komme ud på den anden side som et land parat til transformation af økonomien til en økonomi, som indtænker både økonomisk vækst, miljøet og menneskelig udvikling ind i dets opbygning. Det er vurderingen fra World Economic Forum (WEF) i årets Global Competitiveness Report, som i år er en særudgave på grund af COVID-19 pandemien.” (Pressemeddelelse fra Teknologisk Institut)

Sammen med Finland, New Zealand og Schweitz ligger Danmark i top af lande, der ”sikrer at offentlige institutioner integrerer stærke styringsprincipper og en langsigtet vision og opbygning af tillid ved at tjene deres borgere” (Global Competitiveness Report Special Edition 2020)

Professor, Klaus Schwab, World Economic Forum

Danmark ligger også i top sammen med Finland, Holland og Estland i forhold til at være ”bedre forberedt på en økonomisk transformation gennem deres infrastruktur”.

Til gengæld scorer Danmark lavere når det gælder ”forskning og udvikling i nødvendige nye teknologier.”

Ifølge World Economic Forum er det især de nordiske lande og den nordiske model, der står godt i forhold til at være bedst forberedt på økonomisk transformation. Det skyldes blandt andet et større fokus i disse lande på bæredygtighed og deling af velstand.

Finland og Danmark ligger i top 3 i 11 af de parametre rapporten lægger vægt på.

Ifølge WEF er der i “Danmark et godt udgangspunkt for en både grøn og socialt inkluderende økonomisk omstilling.” (Niels Tradsfeldt, Teknologisk Institut)

Går man og gruer over Danmarks økonomi ovenpå pandemien, kan man godt begynde at sænke skuldrene lidt ifølge den nye rapport fra WEF.

 

Relaterede artikler:

Staten mangler ikke penge til coronakrisen og grøn omstilling: Professor i økonomi forklarer

”Det er vigtigt at vi ånder lidt op og begynder at se på regeringers brug af penge på en ny måde” udtaler professor i økonomi til BBC.

Læs resten af …

 

Hvis man tror staten mangler penge ovenpå coronakrisen er der en overraskelse på vej

Det er for mange et overraskende og opløftende faktum, at Danmarks økonomi er misundelsesværdig kernesund, selv ovenpå coronakrisen. Det giver nogle oplagte muligheder for en omfattende og lukrativ grøn genstart af økonomien ifølge erhvervslivet og eksperter…

 

 

 

Kilder: World Economic Forum, jp.dk, Teknologisk Institut,