Leder du efter en god film at se i aften, så har du et godt bud i Nations United

“Dette er er meget vigtig historie at fortælle – måske den vigtigste af alle.”

Sådan indledes dokumentarfilmen Nations United: Urgent Solutions for Urgent Times.

Det er et godt fortalt, vigtig overblik og status quo over verdens tilstand – og ikke mindst hvad vi bør fokusere på for at løse problemerne.

Vi står ved en afgørende korsvej i verdenshistorien, og det er op til os alle, hvad vej det går. Problemerne er historisk store, men det er mulighederne til gengæld også, hvis vil vælger at handle – og handle klogt.

Filmen er lavet for FN af den berømte britiske instruktør, Richard Curtis, fortalt af forskellige kendte filmskuespillere.

Det er store vigtige emner som klimakrisen, der tages under lup, men hele tiden med det udgangspunkt som Nelson Mandela også citeres for i filmen: “It always seems impossible until it’s done”.

Så se med her og drop de sædvanlige film – bare for i aften. Med en lettere omskrivning af et berømt Kennedy-citat: “Ask not what the world can do for you – but what you can do for the world”.

 

Relateret artikel:

Bæredygtig pensionsopsparing er 27 gange mere effektivt for klimaet end at spise vegansk og droppe flyvning tilsammen

“For en gennemsnitlig opsparing på 600.000 kr. er der investeret i fossile brændstoffer svarende til 37 tons CO2, eller hvad der svarer til udledningen fra 24 biler om året. Det kan godt undgås”