Nye teknologier indenfor bæredygtig energi og CO2 opsamling gør store fremskridt

Udviklingen af klimavenlig teknologi overstiger alle forventninger

De fleste medier slås om din opmærksomhed, og de gør det ofte mest effektivt ved at fokusere på konflikt og katastrofer – ikke mindst når det gælder klimakrisen.

Selvom det er afgørende at videreformidle omfanget af klimaforandringerene, bør man ikke overse at virksomheder og forskere gør reelle fremskridt med bæredygtig energi og CO2 opsamling.

En ny tilstrømning af forskning – delvist finansieret af regeringer – har genereret et væld af ​​fremskridt langt hurtigere end forventet.

For eksempel på området solenergi. Mange nyhedslæsere er muligvis ikke klar over, at forskere og ingeniører har forbedret solcelle-teknologien så meget, at nye solceller nu er billigere end analytikere nogensinde kunne have forventet. Faktisk er de nu mere rentable end at bygge nye fossile brændselsanlæg, samtidig med at de er blevet mere effektive og holdbare.

Kæmpe solcelleparker skyder op overalt i verden

Solceller kan nu også være gennemsigtige med funktionel integration til hjemmevinduer, vinduer i skyskrabere eller drivhustage.

En type solceller, lavet af genbrugsplast fås i slidstærke og holdbare versioner, så de kan bruges som fliser i indkørslen eller terrassen.

Gigantiske solcelleparker skyder op overalt i verden, også i udviklingslande.

Med hensyn til vindenergi kan vingerne på en avanceret ny turbine nu måles i fodboldbaner, og de større vinger giver mere energi end nogensinde før. Nye modeller kan for eksempel generere cirka 100 gange mere strøm end modeller fra 1970’erne, og koster kun brøkdel af prisen pr. megawatt-time.

Kulkraftværker lukker på stribe overalt i verden og det samme gælder oliefelter.

Fossile brændstoffer kan ganske enkelt ikke længere konkurrere med bæredygtig energi, og det er en udvikling, der ifølge alle eksperter og investorer kun går en vej.

Nye teknologier kan lagre bæredygtig energi

Teknologien til lagring af vedvarende energi bliver også hele tiden forbedret.

Oprindeligt var lagring en Achilleshæl hos vedvarende energi som sol og vind. Men ingeniører fra hele verden har skabt nye teknologier til kanalisering af overskydende energi i lagringsbare former til senere brug, når solen går ned og vinden ikke blæser.

Elbiler er nu kommet så langt ned i pris og så langt op i rækkevidde og kvalitet, at det også for den almindelige bilkøber giver god mening at skifte den gamle CO2-udleder ud.

Nye typer af atomkraft, uden de tidligere risici er også blevet et reelt alternativ og giver mulighed for masser af fuldstændig CO2-neutral energi.

Ny planteteknologi 100 gange mere effektiv til at opsuge C02

Ud over forskellige nye teknologier til CO2-opsamling foregår der i stort set alle lande i verden enorme træplantnings projekter, finansieret af både regeringer, private og store virksomheder.

Listen over alle de positive tiltag og nye teknologier er meget længere, men det korte af det lange er, at vi faktisk er godt i gang med virkeligt vægtige klimatiltag, der gør en afgørende forskel.

Overblikket og bevidstheden om fremskridt i klimaløsninger og bæredygtig teknologi er vigtig for et mere realistisk billede af, hvor menneskeheden befinder sig lige nu i klimakrisen – og hvor det er man skal fokusere for at holde det utrolige momentum i bæredygtige løsninger og initiativer.

 

Relaterede artikler:

Mega solcelleparker skyder op overalt i verden

Nogle af de mere imponerende solenergiprojekter finder man for eksempel i Dubai, hvor man er i gang med et gigantisk solcelleprojekt, der kan producere 5000 megawatt, svarende til 5 millioner husholdninger. (CNN)

Læs resten af …

 

Nyt kæmpebatteri kan rumme strøm til 200.000 husstande: Gennembrud for lagring af bæredygtig energi

Det er verdens største flydende luft batteri, og vil få en kapacitet omkring dobbelt så stort som verdens største kemiske batteri, Tesla batteriet i Syd-Australien…

 

 

Pakistan planter 10 milliarder træer ved at ansætte pandemiens arbejdsløse

Det går dårligt en dag uden, at man hører om nye træplantnings-projekter, der enten starter op, bliver udvidet, eller har fået endnu mere fart på…

Læs resten af …

 

 

Indenfor samme uge kunne 2 europæiske lande fejre lukningen af deres sidste kulkraftværk

Det er nu 3 lande i Europa, som har opnået total uafhængighed af kulkraft – og 6 andre er godt på vej. Danmark har indtil videre planlagt at følge trop først i …

Læs resten af …

 

Verdens største olieselskab styrtdykker: Exxon Mobiles fald fra Dow Jones markerer en milepæl

Exxon Mobile, der bare for få år siden var verdens mest værdifulde selskab er styrtdykket i kølvandet på klimakrisen og de grønne energiformers fremmarch.

Læs resten af …

 

Kilder: Goodnewsnetwork.org, nyhedscentrum.dk, Our Livable World: How Scientists Today Are Creating the Clean Earth of Tomorrow, Marc Schaus.