Denne geniale væg kan lave vindkraft nok til at dække hele din elregning

Vindkunstværk der kan dække dit elforbrug. Billede J. Doucet

Klimakrisen og de nuværende elpriser kan få enhver til at se sig om efter nye løsninger, hvad enten det er solpaneler eller måske vindkraft.

Vindenergi spiller en nøglerolle i at hjælpe med at reducere afhængigheden af ​​fossile brændstoffer, men modsat solpaneler er vindmøller til hjemmet ikke udbredt, til dels på grund af deres påtrængende fysiske karakter.

Her kan en ny opfindelse, der nærmest ligner et kunstværk i bevægelse måske være svaret.

En designer og iværksætter har skabt en vindturbinevæg, der kan generere energi nok til at dække hele din boligs og evt. elbils strømforbrug, og den fylder ikke mere end en standard gavl på et hus.

Vindvæggen er en relativ slank konstruktion og består af individuelt roterende blade, der er tilsluttet en generator. Prototypen af vindvæggen er designet af opfinder og entreprenør, Joe Doucets. Enheden er ca. 2,4 meter høj og 7,5 meter bred, men er også designet til at kunne skaleres op.

”Man kunne beklæde hele bygninger,” udtaler Doucet til det amerikanske teknologimagasin FastCompany.

En gennemsnitlig danske hustand med to børn og to voksne bruger omkring 4400 kWh om året.

Joe Doucet er manden bag det nye design for vindenergi

Den nye vindturbine kan ifølge Doucet producere op mod 10.000 kWh om året, og giver således også mulighed for at køre gratis i elbil, der i gennemsnit bruger 4000 kWh om året.

Joe Doucet ser dog også meget større potentiale med designet i byer og ved større kommercielle bygninger:

“I stedet for de typiske mure langs veje og motorveje, kunne man have en række af disse,” udtaler Doucet, som siger, at han er i kontakt med flere producenter, der kan hjælpe ham med at bringe produktet på markedet. (fastcompany.com)

Den nye opfindelse kunne måske endda være et alternativ til vindmøller på land, som langt fra alle er glade for i landskabet.

Kapaciteten på de store havvindmøller kan dog nok blive svært at komme i nærheden af for den nye opfindelse. Den pt. største havvindmølle kan producere strøm nok til omkring 20.000 hustande.

Doucets nye vindturbine er ikke sat i produktion endnu, og der eksperimenteres stadig med vægten af vindvæggen, hvis den skal skaleres op. Designeren mener, at hvis rammen bliver lavet af aluminium, vil der ikke være nogen væsentlig begrænsning i størrelsen.

Elektriciteten fra vindturbinevæggen kan bruges i hjemmet eller i en virksomhed. Strømmen kan desuden opsamles i et vægmonteret batteri (til når det ikke blæser) eller kan også føres tilbage til elnettet for at give indtægter til ejeren.

Hvem ved – måske kan det æstetiske konstruktionen få flere til at få lyst til at lave deres egen strøm, skåne klimaet og ikke mindst spare penge på elregningen.

 

Relaterede artikler:

Solceller som holdbare fliser i indkørslen eller terrassen

Danmarks største vindmøllepark klar til strøm til 600.000 husstande og en endnu større er i vente

Gigantiske batterier til strømnettet i stærk vækst: Kan være løsningen for bæredygtig energis dilemma

Salget af elbiler eksploderer: Tæt på et tippepunkt for grøn omstillings teknologi

To-hjulet eltransport overhaler elbiler: Elcykler, el-motorcykler og scootere forandrer transporten

 

Kilder: Fastcompany.com. bolius.dk, goodnewsnetwork.org, mymodernmet.com, fdm.dk.