New Zealand vil have 100 procent bæredygtig energiproduktion i 2030

New Zealand er en af de klimaførende nationer i verden

New Zealand er kendt som en af de mest klimaførende nationer i verden.

Eksempelvis vil landet plante 100 millioner nye træer hvert år. De har allerede forbudt al offshore olieudvining og har desuden en særdeles skrap lovgivning, der beskytter deres grundvand mod landbrugets udledninger.

Nu vil den siddende premierminister, Jacinda Ardern efter næste valg igen øge målsætningerne på klimaområdet.

Målet er at al energiproduktion er 100 procent bæredygtigt i 2030. Et mål som i øvrigt også er realistisk for Danmark med den nye danske klimalov.

Løftet fra New Zealand skal indfries ved at satse stærkt på elektrificeringen af transport og industri, og ved at investere i kommende grønne teknologier som for eksempel grønt brintbrændstof.

Premierminister, Jacinda Ardern

”Den økonomiske genopretning efter covid-19 repræsenterer en unik mulighed for at omforme New Zealands energisystem over mod vedvarende energi hurtigere og mere overkommeligt og sikkert” udtaler premierminister Ardern.

”Investering i vedvarende energi er også rig på jobs. Vores plan vil skabe nye job og udvikle den højt kvalificerede arbejdsstyrke, som vores fremtidige økonomi har brug for for at trives. ”

Den 39-årige Jacinda Ardern har siden hun tiltrådte som premierminister i 2017 ledet New Zealand gennem flere kriser – også pandemien. Landet er et af de få i verden, der tilsyneladende stort set har fået covid-19 under kontrol.

New Zealand har ca. samme befolkningstal som Danmark, og har på samme måde formået at sætte sig på landkortet, når det gælder klima.

Landet er bare et blandt mange nationer som indenfor kort tid har opgraderet deres klimamål markant.

EU satte for nyligt deres klimamål op til en 55 procents reduktion af CO2 inden 2030. Kina der er verdens største CO2-udleder er også endelig kommet på banen og har til manges begejstring forpligtet sig til, at landet skal være CO2-neutralt i 2060.

Joe Biden, der står til at vinde det amerikanske valg, har også sat en meget ambitiøs klimaplan for USA.

Det er ikke urealistisk, at vi vil se en udvikling, hvor de 3 største økonomiske magter på det nærmeste konkurrerer om at være førende på klimaområdet. Her spiller lande som Danmark og New Zealand en vigtig rolle som foregangslande og gode eksempler på, hvordan man får CO2 udledningen ned i et hurtigere tempo.

 

Relaterede artikler:

EU sætter markant højere klimamål og Kina forventes at følge efter

Kommissionsformand Ursula von der Leyen annoncerede i denne uge markant højere klimamål for EU – og nu følger Kina endelig efter…

Læs resten af …

 

 

Joe Biden klar med historisk ambitiøs klimaplan for USA efter valget

Joe Biden, der i alle meningsmålinger står til at vinde amerikanske valg med stor margin, er klar med en klimaplan, der kan få stor betydning ikke bare i USA, men i resten af verden…

Læs resten af …

 

 

Har Danmark næsten ubemærket fået verdens stærkeste klimalov?

Ifølge BBC har Danmark fået verdens stærkeste klimalov, hvilket er gået lidt under radaren herhjemme.

”… one of the strongest laws of its kind in the world …” (BBC World News)

Læs resten af …

 

 

 

Kilder: Pressemeddelelse fra New Zealands Labour, goodnewsnetwork.org, Information, The Guardian, ecowatch.com.