Infrarøde satellitter opsendt med SpaceX kan reducere CO2 og elregningen

Infrarøde satellitter kan se varmetab på bygninger i realtid (Billede: Satellite Vu)

Satellitter med avancerede infrarøde kameraer vil præcist kunne lokalisere varmetab på bygninger, skriver The Guardian.

”En flotille af britisk-byggede varmefølende satellitter skal opsendes i kredsløb om jorden for at lokalisere dårligt isolerede bygninger over hele planeten. Syv termisk billeddannende sonder er ved at blive konstrueret i Guildford, og disse skal spille en nøglerolle i kampen mod global opvarmning ved at vise, hvordan boliger, kontorer og byer kan gøres mere energieffektive.” (The Guardian)

Det er Elon Musks SpaceX Falcon 9 raket, der skal sende de nye satellitter op fra starten af næste år. SpaceX genanvendelige raketter har gjort opsendelse af satellitter langt billigere, og det betyder at flere virksomheder nu sender satellitter ud i rummet.

Satellite Vu har specialiseret sig i brugen af ​​infrarød og termisk billedteknologi på sine satellitter. Det har til formål at give udlejere, forsikringsselskaber og offentlige myndigheder adgang til temperaturdata om jordens bebyggede miljø i realtid. Satellitterne kan indsamle termiske data, både dag og nat, af både det bebyggede og naturlige miljø, hvor som helst på planeten. (electronicsweekly.com)

Genanvendelige Falcon 9 raketter kan lande igen

Dette vil blive opnået ved hjælp af high-definition infrarøde strålingsdetektorer, der vil vise, hvor bygninger lækker betydelige niveauer af energi, og som spilder strøm.

Satellite Vu’s administrerende direktør, Anthony Baker, udtaler at:

”På nuværende tidspunkt er det kun muligt at lave brede undersøgelser af varme, der afgives i et kvarter. Vores satellitter bliver udstyret med superhøje opløsningsdetektorer, som vil give dem mulighed for at studere individuelle bygninger og vise, hvor meget varme der slipper ud fra dem.”

Baker tilføjer: “Vi vil levere data, der vil vise virksomheder, regeringer og lokale myndigheder over hele verden, hvor de skal handle, og hvordan de kan skære ned på deres energiregninger.”

Firmaet Satellite Vu skriver desuden, at satellitterne også kan overvåge forureningen af ​​vandveje fra industrielle processer og vurdere aktivitetsstatus for solcelleanlæg.

De infrarøde satellitter vil blive en del af en rideshare-opsendelse på en af ​​SpaceX’s Transporter-missioner ombord på Falcon 9, som har vist sig at være de mest pålidelige raketter til at opsende satellitter i kredsløb i de seneste år.

Målet for Satellite Vu, er ifølge Anthony Baker at blive “verdens termometer”.

Hvis firmaet kan holde hvad de lover, kan opsendelsen af de nye satellitter komme til at betyde store CO2 reduktioner, udover at der selvfølgelig også kan spares mange penge.

 

Relaterede artikler:

Elon Musks Cybertruck kan nu køre på vand i ny opdateret version

Denne geniale væg kan lave vindkraft nok til at dække hele din elregning

Status quo på klimakrisen: Der kommer til at ske store ting allerede i 2022

Pensionskasser investerer enorme milliardbeløb i grøn omstilling og påvirker resten af verden

Mere ambitiøs klimapolitik afhænger af folkeligt pres dokumenterer nyt studie

NASA har frigivet forbløffende video af den dramatiske landing på Mars

 

Kilder: The Guardian, satellitevu.com, electronicsweekly.com.