BBC dokumentar viser hvordan vi kan reparere vores planet de næste 10 år

BBC dokumentar viser vejen for, hvordan vi kan og skal reparere vores planet det næste årti. Serien giver håb for fremtiden, men understreger også samtidig, at vi har travlt.

”Vi kan skabe en ny fremtid – en bedre fremtid – men kun hvis vi rækker ud efter den nu…”

Sådan indledes traileren til den nye BBC dokumentar med David Attenborough, der viser hvordan vi i løbet af de næste 10 år har en rent ud sagt enestående mulighed for at redde planeten. ”De næste 10 år er det afgørende årti”.

Dokumentaren, ”Earthshot” viser teknologier, der kan gøre en stor forskel, og præsenterer samtidig, hvordan vi kan trives i en bæredygtig verden.

BBC serien er i fem afsnit og lanceres globalt af Sir David Attenborough, Shakira, Prins William og andre kendte navne.

De forskellige afsnit viser hver især de prisvindende teknologier, der kan være med til at omstille os til en en grønnere fremtid.

Som et dansk, internationalt indspark præsenterer arkitekt, Bjarke Ingels eksempelvis, hvordan man kan tænke og implementere grønne kraftværker.

Dokumentaren lægger ikke skjul på, at vi står overfor presserende udfordringer, men profilerer samtidig de inspirerende mennesker rundt om i verden, der allerede har fundet utrolige løsninger. (earthshotprize.org)

“Undervejs udforskes banebrydende løsninger på vores største miljøudfordringer, og der præsenteres nogle af de mest ekstraordinære, men praktisk mulige projekter, der kan rulles ud over hele verden.”

Der er stadig håb for planeten, selvom vi har travlt

Hvert afsnit understøttes af videnskabeligt vedtagne mål, herunder FNs mål for bæredygtig udvikling og andre internationalt anerkendte foranstaltninger til at hjælpe med at reparere vores planet.

Tilsammen danner de et unikt sæt udfordringer med rod i videnskaben, der har til formål at generere nye tankegange, såvel som nye teknologier, systemer, politikker og løsninger.

Nogle af de fremhævede kandidater i dokumentaren omfatter Coral Vita, Bahamas; et virkeligt banebrydende gennembrud inden for koralbrug, der kan genoprette vores verdens døende koralrev – AEM Electrolyser, Thailand; en genial grøn brintteknologi, der kan levere strøm til verdens industrier – og hvorfor det er særdeles vigtigt for klimaet at beskytte hvalerne.

Serien vil kunne ses på Discovery fra den 16 oktober, og det er planen at den snarest derefter skal ud på BBC og andre medieplatforme verden over.

Dokumentaren kaldes visionær og banebrydende i anmeldelser, og viser ikke kun årsagerne til vores ændrede klima, men afslører også de positive ændringer, der allerede finder sted over hele kloden, og som giver grund til en forsigtig optimisme for planeten.

 

Relaterede artikler:

Verdens to største økonomier øger ambitioner og klimamål før afgørende konference i Glasgow

Verdens største fabrik til at trække CO2 ud af luften og lagre det dybt under jorden er lige startet på Island

Tangdyrkning anses af flere eksperter som et kinderæg mod klimaændringer

7 klimaløsninger som er nødvendige vi handler hurtigt på nu hvis skal undgå de værste scenarier

Klimakrisen er vor tids 2. verdenskrig og kalder nu på alles mod og handling

Skelsættende FN-rapport forudser voldsomme klimaændringer langt tidligere end hidtil antaget

Klimakrisen skyld i de dødelige hedebølger og oversvømmelser i USA og Europa

Hvaler er afgørende for at bremse klimaforandringer – og her er årsagerne

Ny BBC dokumentar viser hvor hurtigt vi kan ændre verden hvis vi vil

 

Kilder: BBC, earthshotprize.org, Evening Standard, people.com.